Post by Robin Liljenberg on Mar 15, 2010 13:48:55 GMT 1
I tråden kommer jag att lägga upp min information om skeppets högre befäl utöver rollpersonerna (dvs. ärke-militarusen, seneschalen, astropaten, rymdmästaren och missionären).
Uppdaterat:
21 april 2010 - lade jag till info om Gildos Rent och Allisan Da'Meer. Samt redigerade posterna om Damiano Baldassarre, Faydra Damastre och Maracaius Adamos.
- 22 april 2010 - lade jag till information om Gildos Rent hustru Ravia (kolla Övrigt vid Gildos Rent).
BEFÄLEN
DAMIANO BALDASSARRE
Koncept: Härdad ärke-militarus.
Hemplanet: Taroz (svärmvärld), Koruz-sektorn.
Bakgrund: Damiano växte upp som slav på svärmvärlden Taroz. Han såldes till en av svärmstädernas gladiatorskolor i ung ålder och vann efter hundratals segrar sin frihet.
Damiano började tjäna Taroz brottskartell Herza (-kartellen) som soldat men valde efter ett tag att svika sina uppdragsgivares förtroende och fly från Taroz med en stor summa troner.
Med ett pris på sitt huvud anslöt sig Damiano till Imperiearmén i en upprensningskrig på flera orkinfekterade stjärnsystem i Segmentum Obscurus. Efter två årtionden av krig hade Damiano skapat sina egen armé av legosoldater som han hyrde ut direkt till Imperiearmén. Efter att ha sett hundratals vänner bli brutalt dödade av de gröna bestarna började Damiano hata orkerna mer än något annat. Utrensningskriget blev personligt och Damianos armé kallade Stållegionen på grund av mängden bionetik som legosoldaterna tvingats ersätta sina stympade kroppsdelar med . Stållegionen var omtalade för sin brutalitet och djärvhet.
Kriget tog så småningom slut och Damiano lejde nya ynglingar och lät de få överlevande soldaterna i hans legion bli befäl för en ny armé. Efter de många åren på Imperieflottans skepp mellan olika orkinfekterade stjärnsystem hade Damiano skapat sig en stor erfarenhet av livet på skeppen och han erbjöd fribrytare att leja honom som Ärke-militarus med hans legosoldater att skydda deras skepp.
Det var den unga fribrytaren Julius Damarcus som tog erbjudandet.
Beskrivning: Damiano är en muskulös medelålders man med brett huvud och bister blick. Hans hår och skägg består av millimeterlång svart stubb och de grå ögonen ligger djupt under en rejäl pannhylla och mörka, tjocka ögonbryn. Hela Damianos kropp är täckt av ärr efter hundratals gladiatorstrider och vänstra armen är cybernetisk i mörkt stål. Damiano bär alltid en mörkblå stridsdräkt som bär spår efter många strider, sina två gyrojetpistoler vid sidorna och ett meterlångt monosvärd i en skida på ryggen.
Damiano är en hårdför man som aldrig drar sig för att säga vad han tycker. Han är obrottsligt lojal mot sina soldater men kräver samma lojalitet tillbaka - de som förråder legionen dekapiterar Damiano personligen. Damiano har gett Julius ett löfte om att skydda Julius och skeppet och har klargjort att han tänker hålla detta så länge som Julius håller sin del av avtalet och betalar Damiano och hans soldater. Damiano har dock klargjort att han inte tänker offra sina soldater i onödan och att han måste ha en plats i skeppsrådet ifall han ska kunna sköta sin uppgift. Damiano hyser ett särskilt hat för orker och har svårt att tala om dessa xenos utan att få något hotfullt i blicken.
Motivation: Rikedom (Damiano vill tjäna ihop tillräckligt med troner för att kunna dra sig tillbaka till en lugn planet där han kan bilda familj och leva gott till sin död).
Övertygelser:
- Man lämnar aldrig någon i sticket.
- Xenos är en smitta som bör utplånas från galaxen.
- Man måste alltid hålla sitt ord.
Ansvarsområde: Ansvarar för skeppets säkerhet mot inkräktare. Tränar skeppets soldater. Ansvarar för kaptenens säkerhet. Är militär rådgivare till kaptenen vid anfall och försvar mot skepp och planeter.
Avtal: Damiano och hans soldater har ett kontrakt på 1 år som kan förnyas eller avslutas vid varje årskifte. Utöver en månatlig summa på 500 troner till Damiano och 50 troner till varje soldat (500 soldater = 25,000 troner) ska även Damiano personligen få 10,000 troner varje år. Dör en soldat ska soldatens familj få dennes månadslön skickad till sig till kontraktet löper ut.
Plats: Kasernen – Kasernen är den plats på skeppet där soldaterna tränar, sover och har sin utrustning. Kasernen består av flera träningslokaler, gym och sovsalar. Stämningen är alltid hårdför i kasernen och männen och kvinnorna som lever här talar sin egen militärjargong och skämtar gärna på bekostnaden av folk som dyker upp oinbjudna. Från kasernen leder hissar och gångar till skeppets alla viktigare platser så att soldaterna snabbt kan rycka ut vid myteri, upplopp och anfall.
Övrigt: Har ett pris på 5,000 troner på sitt huvud, död eller levande, av Herzakartellen. Herzakartellen har sitt maktfäste på planeten Teroz i Koruz-sektorn men har inflytande i flera andra sektorer, bland annat Calixis-sektorn.
FAYDRA DAMASTRE
Koncept: Planerande seneschal.
Hemplanet: Genova (imperievärld), Jade-sektorn, Segmentum Obscurus.
Bakgrund: Faydra växte upp i en lärd familj på den vattenfyllda planeten Genova. Hon sändes som 5-åring till Vinor-akademin där hon utbildades i administration och historia.
Efter åratal av studier fick Faydra anställning som seneschal för den mäktiga Radash-dynastin och blev placerad på fribrytaren Damon Honns transportskepp Teotorus. Under årtionden färdades Faydra på Teotorus mellan Koronusviddernas många stjärnsystem och skeppet gjorde stor profit genom att etablera handelrutter till Imperiet. Faydra byggde upp ett omsträckande spionnät och hon blev beryktad som en seneschal som alltid verkade veta Teotorus rivalers planer i förväg.
Damon Honns främsta rival fribrytaren Yvandra Cerxes började betrakta Faydra som sin riktiga motståndare i maktkampen mellan de två skeppen och ett farligt spel påbörjades där Yvandra Cerxes försökte krossa familjen Honn för gott. Till slut blev Faydra överlistad av Cerxes, som lyckades vända några av Faydras spioner. Honn blev anklagad för xenoskätteri av Inkvisationen och blev av med sitt fribrytaravtal. Faydra svor att aldrig mer låta sig bli överlistad av sina motståndare och kallades tillbaka till Radash-dynastin.
Några månader senare skickades hon till fribrytarfamiljen Damarcus skepp.
Beskrivning: Faydra är en lång och smal medelålders kvinna med kort vitt hår, ljus hy och mörkblå ögon. Hon bär en röda eller mörkblå öppna kåpor med en åtsittande och mörk mäshtygdräkt (kimono) under och en maserpistol i bältet.
Faydra är alltid mycket allvarlig och misstänksam. Hon räknar alltid med det värsta och förbereder sig därefter. Om Faydra får sin vilja igenom ska inga sidouppdrag ske under expeditioner utan allt agerande ska följa en genomarbetad plan. Varje person man kommer i kontakt med är en potentiell fiende eller rival och Faydra litar inte på någon. Det innebär att hon ständigt håller koll på skeppets andra befäl och gärna ställer frågor om befälens förehavanden innan de hamnade på skeppet. Trots sin paranoia är Faydra en skicklig förhandlare med stor kunskap; när så krävs kan hon övertyga de mest luttrade kaptener till – för hennes del - gynnsamma avtal.
Motivation: Ambition (Faydra vill öka sin ställning inom Radash-dynastin genom att öka profiten så mycket som möjligt).
Övertygelser:
- Man ska inte hjälpa andra om man inte tjänar på det.
- Att öka profiten är alltid första prioritet.
- Man ska aldrig låta en förolämpning gå ostraffad.
Ansvarsområde: Faydra har ansvar för skeppets ekonomi, administration och arkiv. Hon är kontakten mellan Julius Damarcus och hans investerare. Faydra är även inofficiellt ansvarig för information om rivaliserande fribrytare och maktfaktorer i Koronusvidderna.
Avtal: Radash-dynastin fortsätter investera pengar i Damarcus expeditioner så länge expeditionerna ger en gynnsam avkastning. Om expeditionerna inte uppfyller sina syften (eller hittar alternativa sätt att vinna profit) stryper Radash-dynastin sitt flöde av troner (Profitfaktorn minskas med -2 varje vecka tills situationen lösts på något sätt, varav halva den förlorade Profitfaktorn återfås). För att detta ska kunna ske måste Faydra Damastre först rapportera till Radash-dynastin. Profitfaktor kan som mest minskas med -20 vilket innebär att Radash-dynastin avslutar sitt avtal med Damarcusdynastin.
Plats: Arkivet – Skeppets labyrintliknande biblioteks- och arkivsalar. Förutom tusentals loggrapporter, ekonomiska redogörelser, avtal och regler finns här nedskrivna och samlade skrifter med mycket varierande innehåll. Endast genom att leta igenom arkivets många salar kan man avslöja all kunskap som finns här. I arkivet jobbar ett hundratals arkivarier, skrivare och administratörer med uppgift att sköta skeppets dagliga bokföring.
Övrigt: Faydra känner fortfarande stark rivalitet mot fribrytaren Yvandra Cerxes och letar efter möjligheter att hämnas för sina tidigare nederlag mot Yvandra. Yvandra Cerxes färdas över Koronusvidderna på jaktskeppet Röda skymningen.
MARACAIUS ADAMOS
Koncept: Pragmatisk astropat.
Hemplanet: Scintilla (adelsfödd), subsektor Golgenna, Calixis-sektorn.
Bakgrund: Maracaius föddes som arvinge i en av Calixis-sektorns rikaste adelsfamiljer. Hans öde var att bli familjens ledare och han uppfostrades därför omgiven av tjänare och enorm lyx. Bland folket på planeten Scintilla talade man om Maracaius Adamos som en man vars öde måste välsignats av Kejsaren själv och man trodde att Kejsaren hade stora ting i väntan för den vackra ynglingen.
Maracaius far Primordus skaffade sig en egen frigatt med vilket han skulle öka Adamos-familjens rikedom ytterligare. Skeppet Adamos Viljas jungfrufärd skulle gå mellan planeten Scintilla och rymdstationen Wander-hamnen vid warpstormarna Käftarnas gränser. Primordus var övertygad om sitt skepps förträfflighet och sin besättnings överlägsna kunnande och tog därför med sig sin maka och sina fem barn. I gränsrymd mellan Calixis-sektorn och Wander-hamnen dök ett blodrött eldarskepp upp från tomma intet och gick genast till anfall mot Adamos Vilja. Eldar-korsarernas vapen krossade Adamos Viljas försvar och medan frigatten bordades av eldarer som dödade alla soldater som kom i deras väg kontaktades bryggan av eldar-skeppet. En eldar med långt vitt hår och violetta ögon presenterade sig som Satharian Mellorin, skeppet Triarions kapten, och meddelade att han var ledsen över att behöva förstöra deras skepp. Maracaius befann sig på bryggan med sin far vid anfallets början och när korsarerna bordade skeppet tvingade Primordus Maracaius att stiga i en livskyttel för att försöka överleva och föra Adamos namn vidare. Maracaius sköts ut i den tomma rymden och kunde i fjärran se hur eldar-skeppet Triarion sköt Adamos Vilja i bitar.
I dagar flöt Maracaius runt i rymden med mardrömmarna av sin familjs död. Traumat väckte latenta psykiska krafter hos honom och omedvetet sände han sina minnesbilder av Adamos Viljas förstörelse till en astropat på Wander-hamnen. Skepp skickades ut och hittade Adamos Viljas vrak och tusentals kroppar av besättningen som svävade omkring i frigattens vacum. Man fann Maracaius skyttel och förde honom till Wander-hamnen där Försteastropaten Umer Fargen bekräftade att Adamos-ättlingen var psioniker. Maracaius skickades till Scholastica Psykana där han tränades att kontrollera och utveckla sina krafter och blev så småningom utvald att bli astropat och genomföra själabindningen till Kejsaren.
När Julius Damarcus efterfrågade astropater av Adeptus Astra Telepahtica sände de Maracaius Adamos som försteastropat tillsammans med en kör av fem astropater.
Beskrivning: Maracaius är en storvuxen och bredaxlad man med skulderlångt svart hår och ett ansikte som vore stiligt om det inte vore för hans tomma ögonhålor. Han bär en svart huvkåpa av meshtyg med ett järnkranium hängandes från bältet och ett kraftsvärd i en skida. Maracaius bär alltid en järnstav med Astra Telepathicas öga i toppen som symbol för att Maracaius – en maktsymbol men också fokus för hans krafter.
Maracaius är en kall och rationell man som inte umgås med andra människor mer än vad hans uppgifter kräver. Han har fortfarande kvar tendenser från sin adliga uppväxt och behandlar ofta personer som inte är adel som mindre kompetenta än adelsblod. Beteendet uttrycks aldrig genom direkta förolämpningar men Maracaius tenderar till att alltid förutse att hans adliga jämlikar är klokare, mer pålitliga och logiska än ”den obildade pöbeln”. För Maracaius är hans närvaro på Julian Damarcus skepp ett ansvar som givits honom av Astra Telepathica och inte ett uppdrag av personlig natur. Som Imperiets tjänare strävar Maracaius efter att alltid tjäna Kejsarens vilja och kan därför motsätta sig heretiska idéer och handlingar. Maracaius rationella tänkande gör dock att han kan bortse från smärre heretiska handlingar om de tydligt kan tjäna Kejsaren och Imperiets bästa i det stora hela.
Motivation: Hämnd (på Satharion Mellorin och eldar-skeppet Triarion).
Övertygelser:
- Adliga är mer värda än andra.
- Ingen segrar vinns utan offer.
- Alla eldarer är Kejsaren och Imperiets fiende och måste utplånas.
Ansvarsområde: Maracaius uppgift är att möjliggöra skeppets interstellära kommunikation. Alla meddelanden mellan större avstånd än några tusen kilometer måste gå genom Maracaius och hans astropatkör. Eftersom Maracaius förmedlar meddelanden telepatiskt kan avsändaren använda sig av krypterade meddelanden och ovanliga språk som de delar med mottagaren för att hålla deras innehåll hemligt för astropaterna. Oavsett vilka metoder avsändarna och mottagarna använder för att dölja meddelandenas innehåll så kommer Maracaius alltid att vara den som bestämmer ifall meddelanden kommer fram eller inte.
Avtal: Maracaius och hans astropatkörs närvaro på skeppet kräver att Maracaius har en röst i skeppets råd och att Julius betalar en årlig summa till Adeptus Astra Telepathica samt ser till så att astropaterna försörjs och har den utrustning som deras astropatiska uppgifter kräver.
Plats: Astropatkamrarna – Maracaius och hans fem astropaters kammare. Här finns astropaternas bostäder och ockulta bibliotek (som enbart får beträdas av astropaterna) samt körsalen där astropaternas meddelanden förstärks genom en astropatisk sändare och skyddas mot psykiska fenomen av hexagrammatiska avvärjningar.
Övrigt: Maracaius har svurit att hämnas på eldaren Satharion Mellorin och korsarskeppet Triarion för mordet på hans familj.
GILDOS RENT
Koncept: Cynisk rymdmästare.
Hemplanet: Perinetus (bruksvärld), subsektor Adrantis, Calixis-sektorn.
Bakgrund: Gildos växte upp i Adeptus Mechanicus pragmatiska maskineri på bruksvärlden Perinetus. Under Maskinkultens tester värderades Gildos som bäst lämpad för strid och som 5-åring skickades han till träningsläger. I 16-årsåldern skickades Gildos upp med ett exploratorskepp för att stationeras på Adeptus Mechanicus rymdstation V-3001X. På stationen väcktes ett brinnande intresse för rymdskepp hos Gildos och efter fem års tjänst köpte sig Gildos fri från sitt kontrakt och tog anställning på handelsskeppet Kronos.
Gildos placerades som vakt på bryggan och blev snart uppmärksammad av rymdmästaren Vernes Kaldon för sitt stora intresse för skeppet. Vernes trodde att Gildos kunde ha förutsättningar som pilot och övertalade Kronos kapten Yana Hadaran att låta Gildos bli Vernes lärling. Under många år fick Gildos lära sig Kronos avancerade maskineri och rymdmästarens många ansvarsområden. Till slut blev Gildos pilot på Kronos och hans skicklighet fick honom att snabbt avancera i graderna.
Tjugotvå år efter att Gildos först steg på Kronos skulle den långa resan längs med galaxens handelsrutter få sitt slut. Kronos åkte in i ett piratbakhåll i Jan-systemet och skeppet vann striden till ett mycket dyrt pris. Piraternas skepp var brända skrov men Kronos plasmamotor hade skadats under piraternas beskjutning. Man hade inte de delar som krävdes för att reparera plasmamotorn och Jann-systemet var en hopppunkt, tomt på bebodda planeter eller rymdstationer, i en warprutt som få skepp färdades längs. Astropaterna kallade på hjälp men det skulle ta månader innan meddelandet kom fram och provianten på Kronos tog långsamt slut. När besättningen började svälta startades ett myteri. Gildos försvarade bryggan och kapten Hadaran men innan upproret kunde stävjas hade både rymdmästaren Kaldon och Hadaran blivit dödade. När hjälpen ankom hade Gildos övertagit kontrollen över Kronos men med Hadarans död gick handelshuset Hadaran under.
Med sin långa erfarenhet och rekommenderad för sitt agerande på Kronos sökte Gildos Rent anställlning som rymdmästare på ett nytt skepp. Han anställdes av Julian Damarcus och tog med sig sina trogna piloter från Kronos.
Beskrivning: Gildos är en senig man med olivfärgad hy och svart lockigt hår. Ansiktet har höga kindben, en stor höknäsa och kraftiga polisonger. Han bär en grå uniform med svarta stövlar och en mörkgrön infaterirock över. I sitt bälte bär Gildos en mono-modifierad huggare och över ryggen ett pumphagelgevär. Ett patronbälte med hagelpatroner sitter tvärs över rymdmästarens bröst och han hänger ogärna av sig sina vapen då, ”en besättning endast går att lita på så länge de har mat i magen eller ett gevär riktade mot sig.”
Gildos Rent har ärrats av händelserna på Kronos. Han har sett vad människor är kapabla till i krissituationer och anser att en besättnings lojalitet enbart kan värdesättas i troner. Utöver sina piloter, som är Gildos trogna sedan han räddade deras liv på Kronos, litar inte Gildos på någon. Trots, eller kanske tack vare, sin cynism är Gildos en mycket effektiv rymdmästare som sällan låter sig överraskas. Hans motivation är kroner och trots att hans dröm kräver många år av trogen tjänst hoppas Gildos att han en dag ska få bli kapten på ett eget skepp. Adeptus Mechanicus indoktrinering på Perinetus har satt sina spår hos Gildos i form av att han tror att Den mörka tidens fornteknologi är vägen till människans frälsning. Gildos tror att teknologin inhyser en del av Maskinguden och behandlar därför fornteknologi med vördnad och respekt.
Motivation: Rikedom (Gildos Rent drömmer om att en dag bli kapten över ett eget skepp).
Övertygelser:
- Sökandet efter mänsklig teknologi går före allt annat.
- Alla medel är tillåtna för att överleva.
- Vänskap och alliansers styrka mäts enbart i troner.
Ansvarsområde: Gildos har ansvar för skeppets navigation i stjärnsystem och att den dagliga ruljansen fungerar hos skeppets ordinära besättning. Med sina piloter ser Gildos till att undvika rymdens olika faror och vid evenutella konflikter med andra skepp ser han till att manövrera skeppet för att undvika träff och underlätta motanfall. Det är Gildos ansvar att kunna skeppet som sin egen bakficka och det möjliggörs genom dagliga promenader genom skeppet där arbetsledare avrapporteras och eventuella problem tillses.
Avtal: Gildos och hans piloter har ett kontrakt på 5 år som kan förnyas eller avslutas vid varje avslutad period. Utöver en månatlig summa på 500 troner till Gildos och 100 troner till varje pilot (20 piloter = 2,000 troner) ska även Gildos personligen få 50,000 troner vid varje avslutad 5-årsperiod. För att Gildos arbete på skeppet inte ska förhindras är det en förutsättning att han deltar i skeppets råd och har möjlighet att påverka alla frågor som direkt rör skeppet.
Plats: Bryggan– Från bryggan styr Gildos Rent och hans piloter skeppet samt kontrollerar scannrar och skeppsvapen. Bryggan är en relik från skeppets förflutna som krigsskepp och byggd med rymdslag i åtanke med svarta väggar i stål som graverats med Ecclessiarchens avvärjande symboler. Ett stort fönster i kristall vätter ut mot rymden och piloterna sitter framför monitorer och avancerade styrinstrument. Gildos har ett eget säte med monitorer som ständigt övervakar den omgivande rymden och skeppets status och en instrumentpanel som ger honom möjlighet att själv styra skeppet i kritiska situationer. Ett trappsteg upp har kaptenen Julian Damarcus ett tronliknande säte där han kan överblicka hela bryggan med sina två Kalirdor-reptiler vid sin sida. Från Julius säte finns även en komradio med vilken han kan tala till alla avdelningar på skeppet – ge order och inspirera besättningen när det behövs. I bakre delen av bryggan finns också säten för skeppets sex andra högre befäl: explorator Ruprecht Grimmnebulin, navigator Ereth Astoriot, försteastropat Maracaius Adamos, ärke-militarus Damiano Baldassarre och fader Allisan Da'Meer.
Övrigt: Gildos har med sig sin unga hustru Ravia ombord på skeppet. Ravia är en lång och slank skönhet med gyllenbrun hy, rödsvart lockigt hår och stora gröna ögon. Hon härstammar från en lägre adelsfamilj på Scintilla, huvudplaneten i Calixis-sektorn, och har en väldigt kokett och snobbig attityd gentemot majoriten av besättningsmedlemmarna. Enbart kapten Julius Damarcus och den adelsfödde astropaten Maracaius Adamos är fina nog att utgöra gott sällskap för Ravia. Giftermålet mellan Gildos och Ravia var inte byggt på kärlek utan kroner och fördelaktiga avtal mellan Gildos och Ravias far Haxtes Siiro.
ALLISAN DA'MEER
Koncept: Orubblig missionär.
Hemplanet: Vyven (imperievärld), Rim II-sektorn, Segmentum Solar.
Bakgrund: Allisan blev bortlämnad till Schola Progenium av sina starkt troende föräldrar som nyfödd och uppfostrades till att bli en trogen tjänare till Kejsaren. Munkarna i Schola Progeniums tempel på Vyven märkte att Allisan bar en ovanligt stark tro redan i tidig ålder och den unge novisen sökte oförtröttligt spåren av korruption. Vid tio års ålder var Allisan redan omtalad för att ha avslöjat en munk och tre äldre noviser för att ha involverat sig med kätterska skrifter och tankesätt. Munkarna diskuterade länge huruvida Allisan var menad att bli inkvisitor eller missionär men när Allisans utbildning var färdig stod valet hos honom själv. Då inkvisationens arbete ofta skedde i det dolda och sällan gav tillfälle att sprida Guda-Kejsarens ljus till de otrogna valde Allisan att gå missionärens väg i hopp om att sprida Kejsarens lära till de okunniga och rensa korruptionen från galaxen.
I sällskap med Adeptus Sororitas, Ecclessiarkens heliga armé, följde Allisan imperieflottan över galaxen. De rensade ut Kaos följare med eld och efter att ha renat planeterna från korruptionen spred Allisan Kejsarens lära till de kuvade folken – nu redo för Kejsarens ljus. Under de många resorna mötte Allisan många faror och såg korruptionens många ansikten. På planeter som varit avskärmade från Imperiet i årtusenden mötte han uråldriga fasor och såg män dö gråtandes och skrikandes efter Kejsarens nåd. Men Allisans starka tro och trogna eldkastare lät honom undkomma ärrad men levande medveten om att Kejsarens ljus lyser upp hans väg och skyddar honom från mörkret.
Koronusviddernas okända vidder inhyser otaliga stjärnsystem i behov av rening och upplysning. När Ecclessiarken bad Allisan att följa med Damarcas-dynastin till dessa oupplysta marker tackade han dem i glädje. Med de prövningar som Allisan nu ska få möta kommer han med all säkerhet att kunna få dö martyrdöden och bli utnämnd till ett av Kejsarens heliga helgon.
Beskrivning: Allisan Da'Meer är en kraftig man med ljusthår i flint, hårda blå ögon, rödblont helskägg och ett kantigt ansikte med fyra långa ärr tvärsöver som från klor. Han bär en infanterivaktsrustning med en röd och vit tabard över och Kejsarens läras skrift hängandes i bältet och långa remsor med avvärjande symboler fastsydda i vapenrocken. I en skida i bältet hänger alltid ett sågsvärd med skyddande inskriptioner och när Allisan lämnar skeppet fäster han ofta sin eldkastare på ryggen.
Allisan är en hård och övertygad man som tolkar in Kejsarens lära i alla situationer. För Allisan finns det ingen medelväg utan valet står alltid mellan att göra rätt eller att hänge sig åt korruptionen. I sitt nitiska sökande och bekämpade av korruptionen har Allisan redan bränt tre besättningsmän på Damarcus skepp och under sina predikningar i skeppets tempel uppmanar han alla att vara uppmärksamma på tecken av korruption: raseriutfall, oprovocerat våld, intrigmakeri, häxkonst, svartsjuka, avundsjuka, perversioner, självmordstankar, ruttnande sår, sjukdomar, mutationer och hädande tal om Guda-Kejsaren. Övertygad om att hans starka tro gör honom förmer än andra män vill Allisan inte gärna låta andra utföra hans uppdrag. Som Ecclessiarkens representant på skeppet anser Allisan sig lika viktig som fribrytaren själv – om inte viktigare – och att hans åsikt väger tyngst av alla högre befäl, ”Ty utan Guda-Kejsarens ord löper skeppet risk att korrumperas och då väntar ett värre öde än döden självt för alla ombord.”
Motivation: Ära (Allisan vill dö martyrdöden så att Ecclessiarchen utnämner honom till helgon).
Övertygelser:
- Vill man ha något gjort får man göra det själv.
- Endast eld kan rena dem som inte accepterar Kejsarens lära.
- Korruption måste bekämpas oavsett vilka offer som måste betalas.
Ansvarsområde: Allisan Da'Meer är Ecclessiarkens representant på skeppet och andlig ledare för majoriteten av skeppets besättning. Allisan har ansvar för att skydda skeppet mot korruptionen och förinta korruptionen på alla planeter där man hittar den. Han för också Kejsarens lära till invånarna på planeter som vill bli en del av Imperiet och har då som uppgift att upprätta grunderna för planeternas första Kejsar-tempel.
Avtal: Allisan mottar ingen betalning från Julius Damarcus då Allisans närvaro på skeppet är ett krav från Ecclessiarken (och Imperiet) för att skeppets ens ska få utsätta sig för korruptionens risker i Koronusvidderna. Julius är enligt sitt avtal med Imperiet tvungen att bistå Allisan i att sprida Kejsarens lära och bekämpa korruption vart han än möter den. Att ignorera detta kan i bästa fall leda till att Julius blir föremål för Inkvisationens undersökning och i värsta fall att Imperiet häver Damarcus-dynastins fribrytaravtal och förklarar Damarcus-dynastin som fiende till Imperiet. Detta har dock inte hindrat andra fribrytare från att lura sina missionärer och ignorera korruption till fördel för ökad profit...
Plats: Guda-Kejsarens tempel – Allisan har sin hemvist i templet ägnat Guda-Kejsaren förlagt i den övre delen av skeppets mitt med öppet tak mot kristallkupolen mot rymden. Templet består av en sal med en staty i sten av Kejsaren på sin tron där Allisan och hans prelater predikar inför besättningen. På grund av templets storlek i förhållande till besättningens hålls predikan för olika arbetsgrupper på olika dagar i veckorna. I anslutning till templet har Allisan och prelaterna sina enkla bostäder.
Övrigt: Allisan har uttryckt oro för navigatorn Ereth Astoriot för Julius Damarcus då navigatorhuset Astoriot har ett dåligt rykte i Ecclessiarken. Allisan har gjort till sin personliga uppgift att hålla ett vakande öga av Ereth och döljer inte sin misstänksamhet i navigatorns närvaro.
Uppdaterat:
21 april 2010 - lade jag till info om Gildos Rent och Allisan Da'Meer. Samt redigerade posterna om Damiano Baldassarre, Faydra Damastre och Maracaius Adamos.
- 22 april 2010 - lade jag till information om Gildos Rent hustru Ravia (kolla Övrigt vid Gildos Rent).
BEFÄLEN
DAMIANO BALDASSARRE
Koncept: Härdad ärke-militarus.
Hemplanet: Taroz (svärmvärld), Koruz-sektorn.
Bakgrund: Damiano växte upp som slav på svärmvärlden Taroz. Han såldes till en av svärmstädernas gladiatorskolor i ung ålder och vann efter hundratals segrar sin frihet.
Damiano började tjäna Taroz brottskartell Herza (-kartellen) som soldat men valde efter ett tag att svika sina uppdragsgivares förtroende och fly från Taroz med en stor summa troner.
Med ett pris på sitt huvud anslöt sig Damiano till Imperiearmén i en upprensningskrig på flera orkinfekterade stjärnsystem i Segmentum Obscurus. Efter två årtionden av krig hade Damiano skapat sina egen armé av legosoldater som han hyrde ut direkt till Imperiearmén. Efter att ha sett hundratals vänner bli brutalt dödade av de gröna bestarna började Damiano hata orkerna mer än något annat. Utrensningskriget blev personligt och Damianos armé kallade Stållegionen på grund av mängden bionetik som legosoldaterna tvingats ersätta sina stympade kroppsdelar med . Stållegionen var omtalade för sin brutalitet och djärvhet.
Kriget tog så småningom slut och Damiano lejde nya ynglingar och lät de få överlevande soldaterna i hans legion bli befäl för en ny armé. Efter de många åren på Imperieflottans skepp mellan olika orkinfekterade stjärnsystem hade Damiano skapat sig en stor erfarenhet av livet på skeppen och han erbjöd fribrytare att leja honom som Ärke-militarus med hans legosoldater att skydda deras skepp.
Det var den unga fribrytaren Julius Damarcus som tog erbjudandet.
Beskrivning: Damiano är en muskulös medelålders man med brett huvud och bister blick. Hans hår och skägg består av millimeterlång svart stubb och de grå ögonen ligger djupt under en rejäl pannhylla och mörka, tjocka ögonbryn. Hela Damianos kropp är täckt av ärr efter hundratals gladiatorstrider och vänstra armen är cybernetisk i mörkt stål. Damiano bär alltid en mörkblå stridsdräkt som bär spår efter många strider, sina två gyrojetpistoler vid sidorna och ett meterlångt monosvärd i en skida på ryggen.
Damiano är en hårdför man som aldrig drar sig för att säga vad han tycker. Han är obrottsligt lojal mot sina soldater men kräver samma lojalitet tillbaka - de som förråder legionen dekapiterar Damiano personligen. Damiano har gett Julius ett löfte om att skydda Julius och skeppet och har klargjort att han tänker hålla detta så länge som Julius håller sin del av avtalet och betalar Damiano och hans soldater. Damiano har dock klargjort att han inte tänker offra sina soldater i onödan och att han måste ha en plats i skeppsrådet ifall han ska kunna sköta sin uppgift. Damiano hyser ett särskilt hat för orker och har svårt att tala om dessa xenos utan att få något hotfullt i blicken.
Motivation: Rikedom (Damiano vill tjäna ihop tillräckligt med troner för att kunna dra sig tillbaka till en lugn planet där han kan bilda familj och leva gott till sin död).
Övertygelser:
- Man lämnar aldrig någon i sticket.
- Xenos är en smitta som bör utplånas från galaxen.
- Man måste alltid hålla sitt ord.
Ansvarsområde: Ansvarar för skeppets säkerhet mot inkräktare. Tränar skeppets soldater. Ansvarar för kaptenens säkerhet. Är militär rådgivare till kaptenen vid anfall och försvar mot skepp och planeter.
Avtal: Damiano och hans soldater har ett kontrakt på 1 år som kan förnyas eller avslutas vid varje årskifte. Utöver en månatlig summa på 500 troner till Damiano och 50 troner till varje soldat (500 soldater = 25,000 troner) ska även Damiano personligen få 10,000 troner varje år. Dör en soldat ska soldatens familj få dennes månadslön skickad till sig till kontraktet löper ut.
Plats: Kasernen – Kasernen är den plats på skeppet där soldaterna tränar, sover och har sin utrustning. Kasernen består av flera träningslokaler, gym och sovsalar. Stämningen är alltid hårdför i kasernen och männen och kvinnorna som lever här talar sin egen militärjargong och skämtar gärna på bekostnaden av folk som dyker upp oinbjudna. Från kasernen leder hissar och gångar till skeppets alla viktigare platser så att soldaterna snabbt kan rycka ut vid myteri, upplopp och anfall.
Övrigt: Har ett pris på 5,000 troner på sitt huvud, död eller levande, av Herzakartellen. Herzakartellen har sitt maktfäste på planeten Teroz i Koruz-sektorn men har inflytande i flera andra sektorer, bland annat Calixis-sektorn.
FAYDRA DAMASTRE
Koncept: Planerande seneschal.
Hemplanet: Genova (imperievärld), Jade-sektorn, Segmentum Obscurus.
Bakgrund: Faydra växte upp i en lärd familj på den vattenfyllda planeten Genova. Hon sändes som 5-åring till Vinor-akademin där hon utbildades i administration och historia.
Efter åratal av studier fick Faydra anställning som seneschal för den mäktiga Radash-dynastin och blev placerad på fribrytaren Damon Honns transportskepp Teotorus. Under årtionden färdades Faydra på Teotorus mellan Koronusviddernas många stjärnsystem och skeppet gjorde stor profit genom att etablera handelrutter till Imperiet. Faydra byggde upp ett omsträckande spionnät och hon blev beryktad som en seneschal som alltid verkade veta Teotorus rivalers planer i förväg.
Damon Honns främsta rival fribrytaren Yvandra Cerxes började betrakta Faydra som sin riktiga motståndare i maktkampen mellan de två skeppen och ett farligt spel påbörjades där Yvandra Cerxes försökte krossa familjen Honn för gott. Till slut blev Faydra överlistad av Cerxes, som lyckades vända några av Faydras spioner. Honn blev anklagad för xenoskätteri av Inkvisationen och blev av med sitt fribrytaravtal. Faydra svor att aldrig mer låta sig bli överlistad av sina motståndare och kallades tillbaka till Radash-dynastin.
Några månader senare skickades hon till fribrytarfamiljen Damarcus skepp.
Beskrivning: Faydra är en lång och smal medelålders kvinna med kort vitt hår, ljus hy och mörkblå ögon. Hon bär en röda eller mörkblå öppna kåpor med en åtsittande och mörk mäshtygdräkt (kimono) under och en maserpistol i bältet.
Faydra är alltid mycket allvarlig och misstänksam. Hon räknar alltid med det värsta och förbereder sig därefter. Om Faydra får sin vilja igenom ska inga sidouppdrag ske under expeditioner utan allt agerande ska följa en genomarbetad plan. Varje person man kommer i kontakt med är en potentiell fiende eller rival och Faydra litar inte på någon. Det innebär att hon ständigt håller koll på skeppets andra befäl och gärna ställer frågor om befälens förehavanden innan de hamnade på skeppet. Trots sin paranoia är Faydra en skicklig förhandlare med stor kunskap; när så krävs kan hon övertyga de mest luttrade kaptener till – för hennes del - gynnsamma avtal.
Motivation: Ambition (Faydra vill öka sin ställning inom Radash-dynastin genom att öka profiten så mycket som möjligt).
Övertygelser:
- Man ska inte hjälpa andra om man inte tjänar på det.
- Att öka profiten är alltid första prioritet.
- Man ska aldrig låta en förolämpning gå ostraffad.
Ansvarsområde: Faydra har ansvar för skeppets ekonomi, administration och arkiv. Hon är kontakten mellan Julius Damarcus och hans investerare. Faydra är även inofficiellt ansvarig för information om rivaliserande fribrytare och maktfaktorer i Koronusvidderna.
Avtal: Radash-dynastin fortsätter investera pengar i Damarcus expeditioner så länge expeditionerna ger en gynnsam avkastning. Om expeditionerna inte uppfyller sina syften (eller hittar alternativa sätt att vinna profit) stryper Radash-dynastin sitt flöde av troner (Profitfaktorn minskas med -2 varje vecka tills situationen lösts på något sätt, varav halva den förlorade Profitfaktorn återfås). För att detta ska kunna ske måste Faydra Damastre först rapportera till Radash-dynastin. Profitfaktor kan som mest minskas med -20 vilket innebär att Radash-dynastin avslutar sitt avtal med Damarcusdynastin.
Plats: Arkivet – Skeppets labyrintliknande biblioteks- och arkivsalar. Förutom tusentals loggrapporter, ekonomiska redogörelser, avtal och regler finns här nedskrivna och samlade skrifter med mycket varierande innehåll. Endast genom att leta igenom arkivets många salar kan man avslöja all kunskap som finns här. I arkivet jobbar ett hundratals arkivarier, skrivare och administratörer med uppgift att sköta skeppets dagliga bokföring.
Övrigt: Faydra känner fortfarande stark rivalitet mot fribrytaren Yvandra Cerxes och letar efter möjligheter att hämnas för sina tidigare nederlag mot Yvandra. Yvandra Cerxes färdas över Koronusvidderna på jaktskeppet Röda skymningen.
MARACAIUS ADAMOS
Koncept: Pragmatisk astropat.
Hemplanet: Scintilla (adelsfödd), subsektor Golgenna, Calixis-sektorn.
Bakgrund: Maracaius föddes som arvinge i en av Calixis-sektorns rikaste adelsfamiljer. Hans öde var att bli familjens ledare och han uppfostrades därför omgiven av tjänare och enorm lyx. Bland folket på planeten Scintilla talade man om Maracaius Adamos som en man vars öde måste välsignats av Kejsaren själv och man trodde att Kejsaren hade stora ting i väntan för den vackra ynglingen.
Maracaius far Primordus skaffade sig en egen frigatt med vilket han skulle öka Adamos-familjens rikedom ytterligare. Skeppet Adamos Viljas jungfrufärd skulle gå mellan planeten Scintilla och rymdstationen Wander-hamnen vid warpstormarna Käftarnas gränser. Primordus var övertygad om sitt skepps förträfflighet och sin besättnings överlägsna kunnande och tog därför med sig sin maka och sina fem barn. I gränsrymd mellan Calixis-sektorn och Wander-hamnen dök ett blodrött eldarskepp upp från tomma intet och gick genast till anfall mot Adamos Vilja. Eldar-korsarernas vapen krossade Adamos Viljas försvar och medan frigatten bordades av eldarer som dödade alla soldater som kom i deras väg kontaktades bryggan av eldar-skeppet. En eldar med långt vitt hår och violetta ögon presenterade sig som Satharian Mellorin, skeppet Triarions kapten, och meddelade att han var ledsen över att behöva förstöra deras skepp. Maracaius befann sig på bryggan med sin far vid anfallets början och när korsarerna bordade skeppet tvingade Primordus Maracaius att stiga i en livskyttel för att försöka överleva och föra Adamos namn vidare. Maracaius sköts ut i den tomma rymden och kunde i fjärran se hur eldar-skeppet Triarion sköt Adamos Vilja i bitar.
I dagar flöt Maracaius runt i rymden med mardrömmarna av sin familjs död. Traumat väckte latenta psykiska krafter hos honom och omedvetet sände han sina minnesbilder av Adamos Viljas förstörelse till en astropat på Wander-hamnen. Skepp skickades ut och hittade Adamos Viljas vrak och tusentals kroppar av besättningen som svävade omkring i frigattens vacum. Man fann Maracaius skyttel och förde honom till Wander-hamnen där Försteastropaten Umer Fargen bekräftade att Adamos-ättlingen var psioniker. Maracaius skickades till Scholastica Psykana där han tränades att kontrollera och utveckla sina krafter och blev så småningom utvald att bli astropat och genomföra själabindningen till Kejsaren.
När Julius Damarcus efterfrågade astropater av Adeptus Astra Telepahtica sände de Maracaius Adamos som försteastropat tillsammans med en kör av fem astropater.
Beskrivning: Maracaius är en storvuxen och bredaxlad man med skulderlångt svart hår och ett ansikte som vore stiligt om det inte vore för hans tomma ögonhålor. Han bär en svart huvkåpa av meshtyg med ett järnkranium hängandes från bältet och ett kraftsvärd i en skida. Maracaius bär alltid en järnstav med Astra Telepathicas öga i toppen som symbol för att Maracaius – en maktsymbol men också fokus för hans krafter.
Maracaius är en kall och rationell man som inte umgås med andra människor mer än vad hans uppgifter kräver. Han har fortfarande kvar tendenser från sin adliga uppväxt och behandlar ofta personer som inte är adel som mindre kompetenta än adelsblod. Beteendet uttrycks aldrig genom direkta förolämpningar men Maracaius tenderar till att alltid förutse att hans adliga jämlikar är klokare, mer pålitliga och logiska än ”den obildade pöbeln”. För Maracaius är hans närvaro på Julian Damarcus skepp ett ansvar som givits honom av Astra Telepathica och inte ett uppdrag av personlig natur. Som Imperiets tjänare strävar Maracaius efter att alltid tjäna Kejsarens vilja och kan därför motsätta sig heretiska idéer och handlingar. Maracaius rationella tänkande gör dock att han kan bortse från smärre heretiska handlingar om de tydligt kan tjäna Kejsaren och Imperiets bästa i det stora hela.
Motivation: Hämnd (på Satharion Mellorin och eldar-skeppet Triarion).
Övertygelser:
- Adliga är mer värda än andra.
- Ingen segrar vinns utan offer.
- Alla eldarer är Kejsaren och Imperiets fiende och måste utplånas.
Ansvarsområde: Maracaius uppgift är att möjliggöra skeppets interstellära kommunikation. Alla meddelanden mellan större avstånd än några tusen kilometer måste gå genom Maracaius och hans astropatkör. Eftersom Maracaius förmedlar meddelanden telepatiskt kan avsändaren använda sig av krypterade meddelanden och ovanliga språk som de delar med mottagaren för att hålla deras innehåll hemligt för astropaterna. Oavsett vilka metoder avsändarna och mottagarna använder för att dölja meddelandenas innehåll så kommer Maracaius alltid att vara den som bestämmer ifall meddelanden kommer fram eller inte.
Avtal: Maracaius och hans astropatkörs närvaro på skeppet kräver att Maracaius har en röst i skeppets råd och att Julius betalar en årlig summa till Adeptus Astra Telepathica samt ser till så att astropaterna försörjs och har den utrustning som deras astropatiska uppgifter kräver.
Plats: Astropatkamrarna – Maracaius och hans fem astropaters kammare. Här finns astropaternas bostäder och ockulta bibliotek (som enbart får beträdas av astropaterna) samt körsalen där astropaternas meddelanden förstärks genom en astropatisk sändare och skyddas mot psykiska fenomen av hexagrammatiska avvärjningar.
Övrigt: Maracaius har svurit att hämnas på eldaren Satharion Mellorin och korsarskeppet Triarion för mordet på hans familj.
GILDOS RENT
Koncept: Cynisk rymdmästare.
Hemplanet: Perinetus (bruksvärld), subsektor Adrantis, Calixis-sektorn.
Bakgrund: Gildos växte upp i Adeptus Mechanicus pragmatiska maskineri på bruksvärlden Perinetus. Under Maskinkultens tester värderades Gildos som bäst lämpad för strid och som 5-åring skickades han till träningsläger. I 16-årsåldern skickades Gildos upp med ett exploratorskepp för att stationeras på Adeptus Mechanicus rymdstation V-3001X. På stationen väcktes ett brinnande intresse för rymdskepp hos Gildos och efter fem års tjänst köpte sig Gildos fri från sitt kontrakt och tog anställning på handelsskeppet Kronos.
Gildos placerades som vakt på bryggan och blev snart uppmärksammad av rymdmästaren Vernes Kaldon för sitt stora intresse för skeppet. Vernes trodde att Gildos kunde ha förutsättningar som pilot och övertalade Kronos kapten Yana Hadaran att låta Gildos bli Vernes lärling. Under många år fick Gildos lära sig Kronos avancerade maskineri och rymdmästarens många ansvarsområden. Till slut blev Gildos pilot på Kronos och hans skicklighet fick honom att snabbt avancera i graderna.
Tjugotvå år efter att Gildos först steg på Kronos skulle den långa resan längs med galaxens handelsrutter få sitt slut. Kronos åkte in i ett piratbakhåll i Jan-systemet och skeppet vann striden till ett mycket dyrt pris. Piraternas skepp var brända skrov men Kronos plasmamotor hade skadats under piraternas beskjutning. Man hade inte de delar som krävdes för att reparera plasmamotorn och Jann-systemet var en hopppunkt, tomt på bebodda planeter eller rymdstationer, i en warprutt som få skepp färdades längs. Astropaterna kallade på hjälp men det skulle ta månader innan meddelandet kom fram och provianten på Kronos tog långsamt slut. När besättningen började svälta startades ett myteri. Gildos försvarade bryggan och kapten Hadaran men innan upproret kunde stävjas hade både rymdmästaren Kaldon och Hadaran blivit dödade. När hjälpen ankom hade Gildos övertagit kontrollen över Kronos men med Hadarans död gick handelshuset Hadaran under.
Med sin långa erfarenhet och rekommenderad för sitt agerande på Kronos sökte Gildos Rent anställlning som rymdmästare på ett nytt skepp. Han anställdes av Julian Damarcus och tog med sig sina trogna piloter från Kronos.
Beskrivning: Gildos är en senig man med olivfärgad hy och svart lockigt hår. Ansiktet har höga kindben, en stor höknäsa och kraftiga polisonger. Han bär en grå uniform med svarta stövlar och en mörkgrön infaterirock över. I sitt bälte bär Gildos en mono-modifierad huggare och över ryggen ett pumphagelgevär. Ett patronbälte med hagelpatroner sitter tvärs över rymdmästarens bröst och han hänger ogärna av sig sina vapen då, ”en besättning endast går att lita på så länge de har mat i magen eller ett gevär riktade mot sig.”
Gildos Rent har ärrats av händelserna på Kronos. Han har sett vad människor är kapabla till i krissituationer och anser att en besättnings lojalitet enbart kan värdesättas i troner. Utöver sina piloter, som är Gildos trogna sedan han räddade deras liv på Kronos, litar inte Gildos på någon. Trots, eller kanske tack vare, sin cynism är Gildos en mycket effektiv rymdmästare som sällan låter sig överraskas. Hans motivation är kroner och trots att hans dröm kräver många år av trogen tjänst hoppas Gildos att han en dag ska få bli kapten på ett eget skepp. Adeptus Mechanicus indoktrinering på Perinetus har satt sina spår hos Gildos i form av att han tror att Den mörka tidens fornteknologi är vägen till människans frälsning. Gildos tror att teknologin inhyser en del av Maskinguden och behandlar därför fornteknologi med vördnad och respekt.
Motivation: Rikedom (Gildos Rent drömmer om att en dag bli kapten över ett eget skepp).
Övertygelser:
- Sökandet efter mänsklig teknologi går före allt annat.
- Alla medel är tillåtna för att överleva.
- Vänskap och alliansers styrka mäts enbart i troner.
Ansvarsområde: Gildos har ansvar för skeppets navigation i stjärnsystem och att den dagliga ruljansen fungerar hos skeppets ordinära besättning. Med sina piloter ser Gildos till att undvika rymdens olika faror och vid evenutella konflikter med andra skepp ser han till att manövrera skeppet för att undvika träff och underlätta motanfall. Det är Gildos ansvar att kunna skeppet som sin egen bakficka och det möjliggörs genom dagliga promenader genom skeppet där arbetsledare avrapporteras och eventuella problem tillses.
Avtal: Gildos och hans piloter har ett kontrakt på 5 år som kan förnyas eller avslutas vid varje avslutad period. Utöver en månatlig summa på 500 troner till Gildos och 100 troner till varje pilot (20 piloter = 2,000 troner) ska även Gildos personligen få 50,000 troner vid varje avslutad 5-årsperiod. För att Gildos arbete på skeppet inte ska förhindras är det en förutsättning att han deltar i skeppets råd och har möjlighet att påverka alla frågor som direkt rör skeppet.
Plats: Bryggan– Från bryggan styr Gildos Rent och hans piloter skeppet samt kontrollerar scannrar och skeppsvapen. Bryggan är en relik från skeppets förflutna som krigsskepp och byggd med rymdslag i åtanke med svarta väggar i stål som graverats med Ecclessiarchens avvärjande symboler. Ett stort fönster i kristall vätter ut mot rymden och piloterna sitter framför monitorer och avancerade styrinstrument. Gildos har ett eget säte med monitorer som ständigt övervakar den omgivande rymden och skeppets status och en instrumentpanel som ger honom möjlighet att själv styra skeppet i kritiska situationer. Ett trappsteg upp har kaptenen Julian Damarcus ett tronliknande säte där han kan överblicka hela bryggan med sina två Kalirdor-reptiler vid sin sida. Från Julius säte finns även en komradio med vilken han kan tala till alla avdelningar på skeppet – ge order och inspirera besättningen när det behövs. I bakre delen av bryggan finns också säten för skeppets sex andra högre befäl: explorator Ruprecht Grimmnebulin, navigator Ereth Astoriot, försteastropat Maracaius Adamos, ärke-militarus Damiano Baldassarre och fader Allisan Da'Meer.
Övrigt: Gildos har med sig sin unga hustru Ravia ombord på skeppet. Ravia är en lång och slank skönhet med gyllenbrun hy, rödsvart lockigt hår och stora gröna ögon. Hon härstammar från en lägre adelsfamilj på Scintilla, huvudplaneten i Calixis-sektorn, och har en väldigt kokett och snobbig attityd gentemot majoriten av besättningsmedlemmarna. Enbart kapten Julius Damarcus och den adelsfödde astropaten Maracaius Adamos är fina nog att utgöra gott sällskap för Ravia. Giftermålet mellan Gildos och Ravia var inte byggt på kärlek utan kroner och fördelaktiga avtal mellan Gildos och Ravias far Haxtes Siiro.
ALLISAN DA'MEER
Koncept: Orubblig missionär.
Hemplanet: Vyven (imperievärld), Rim II-sektorn, Segmentum Solar.
Bakgrund: Allisan blev bortlämnad till Schola Progenium av sina starkt troende föräldrar som nyfödd och uppfostrades till att bli en trogen tjänare till Kejsaren. Munkarna i Schola Progeniums tempel på Vyven märkte att Allisan bar en ovanligt stark tro redan i tidig ålder och den unge novisen sökte oförtröttligt spåren av korruption. Vid tio års ålder var Allisan redan omtalad för att ha avslöjat en munk och tre äldre noviser för att ha involverat sig med kätterska skrifter och tankesätt. Munkarna diskuterade länge huruvida Allisan var menad att bli inkvisitor eller missionär men när Allisans utbildning var färdig stod valet hos honom själv. Då inkvisationens arbete ofta skedde i det dolda och sällan gav tillfälle att sprida Guda-Kejsarens ljus till de otrogna valde Allisan att gå missionärens väg i hopp om att sprida Kejsarens lära till de okunniga och rensa korruptionen från galaxen.
I sällskap med Adeptus Sororitas, Ecclessiarkens heliga armé, följde Allisan imperieflottan över galaxen. De rensade ut Kaos följare med eld och efter att ha renat planeterna från korruptionen spred Allisan Kejsarens lära till de kuvade folken – nu redo för Kejsarens ljus. Under de många resorna mötte Allisan många faror och såg korruptionens många ansikten. På planeter som varit avskärmade från Imperiet i årtusenden mötte han uråldriga fasor och såg män dö gråtandes och skrikandes efter Kejsarens nåd. Men Allisans starka tro och trogna eldkastare lät honom undkomma ärrad men levande medveten om att Kejsarens ljus lyser upp hans väg och skyddar honom från mörkret.
Koronusviddernas okända vidder inhyser otaliga stjärnsystem i behov av rening och upplysning. När Ecclessiarken bad Allisan att följa med Damarcas-dynastin till dessa oupplysta marker tackade han dem i glädje. Med de prövningar som Allisan nu ska få möta kommer han med all säkerhet att kunna få dö martyrdöden och bli utnämnd till ett av Kejsarens heliga helgon.
Beskrivning: Allisan Da'Meer är en kraftig man med ljusthår i flint, hårda blå ögon, rödblont helskägg och ett kantigt ansikte med fyra långa ärr tvärsöver som från klor. Han bär en infanterivaktsrustning med en röd och vit tabard över och Kejsarens läras skrift hängandes i bältet och långa remsor med avvärjande symboler fastsydda i vapenrocken. I en skida i bältet hänger alltid ett sågsvärd med skyddande inskriptioner och när Allisan lämnar skeppet fäster han ofta sin eldkastare på ryggen.
Allisan är en hård och övertygad man som tolkar in Kejsarens lära i alla situationer. För Allisan finns det ingen medelväg utan valet står alltid mellan att göra rätt eller att hänge sig åt korruptionen. I sitt nitiska sökande och bekämpade av korruptionen har Allisan redan bränt tre besättningsmän på Damarcus skepp och under sina predikningar i skeppets tempel uppmanar han alla att vara uppmärksamma på tecken av korruption: raseriutfall, oprovocerat våld, intrigmakeri, häxkonst, svartsjuka, avundsjuka, perversioner, självmordstankar, ruttnande sår, sjukdomar, mutationer och hädande tal om Guda-Kejsaren. Övertygad om att hans starka tro gör honom förmer än andra män vill Allisan inte gärna låta andra utföra hans uppdrag. Som Ecclessiarkens representant på skeppet anser Allisan sig lika viktig som fribrytaren själv – om inte viktigare – och att hans åsikt väger tyngst av alla högre befäl, ”Ty utan Guda-Kejsarens ord löper skeppet risk att korrumperas och då väntar ett värre öde än döden självt för alla ombord.”
Motivation: Ära (Allisan vill dö martyrdöden så att Ecclessiarchen utnämner honom till helgon).
Övertygelser:
- Vill man ha något gjort får man göra det själv.
- Endast eld kan rena dem som inte accepterar Kejsarens lära.
- Korruption måste bekämpas oavsett vilka offer som måste betalas.
Ansvarsområde: Allisan Da'Meer är Ecclessiarkens representant på skeppet och andlig ledare för majoriteten av skeppets besättning. Allisan har ansvar för att skydda skeppet mot korruptionen och förinta korruptionen på alla planeter där man hittar den. Han för också Kejsarens lära till invånarna på planeter som vill bli en del av Imperiet och har då som uppgift att upprätta grunderna för planeternas första Kejsar-tempel.
Avtal: Allisan mottar ingen betalning från Julius Damarcus då Allisans närvaro på skeppet är ett krav från Ecclessiarken (och Imperiet) för att skeppets ens ska få utsätta sig för korruptionens risker i Koronusvidderna. Julius är enligt sitt avtal med Imperiet tvungen att bistå Allisan i att sprida Kejsarens lära och bekämpa korruption vart han än möter den. Att ignorera detta kan i bästa fall leda till att Julius blir föremål för Inkvisationens undersökning och i värsta fall att Imperiet häver Damarcus-dynastins fribrytaravtal och förklarar Damarcus-dynastin som fiende till Imperiet. Detta har dock inte hindrat andra fribrytare från att lura sina missionärer och ignorera korruption till fördel för ökad profit...
Plats: Guda-Kejsarens tempel – Allisan har sin hemvist i templet ägnat Guda-Kejsaren förlagt i den övre delen av skeppets mitt med öppet tak mot kristallkupolen mot rymden. Templet består av en sal med en staty i sten av Kejsaren på sin tron där Allisan och hans prelater predikar inför besättningen. På grund av templets storlek i förhållande till besättningens hålls predikan för olika arbetsgrupper på olika dagar i veckorna. I anslutning till templet har Allisan och prelaterna sina enkla bostäder.
Övrigt: Allisan har uttryckt oro för navigatorn Ereth Astoriot för Julius Damarcus då navigatorhuset Astoriot har ett dåligt rykte i Ecclessiarken. Allisan har gjort till sin personliga uppgift att hålla ett vakande öga av Ereth och döljer inte sin misstänksamhet i navigatorns närvaro.